• Uw BHV opleider!Door heel Nederland

  Uw BHV opleider!Door heel Nederland

  BHV4every1 is graag uw BHV opleider als het gaat om (brand) veiligheid binnen uw bedrijf of instelling.
 • Onderhoud en keuren alle brandblusmiddelen

  Onderhoud en keuren alle brandblusmiddelen

  Wat heeft u aan een brandblusser die niet geschikt is voor uw brand of het op het cruciale moment laat afweten?
 • 1
 • 2

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

De betrouwbaarheid van een brandmeldinstallatie in een gebouw valt of staat bij het aantal onechte of ongewenste meldingen en storingen die de installatie geeft. Deze meldingen worden vaak niet door de techniek van de brandmeldinstallatie veroorzaakt, maar door gebrekkig beheer en onderhoud van de installatie. In de norm NEN 2654-1 en -2 staan de eisen die gesteld worden om tot een goed beheer, controle en onderhoud van respectievelijk de brandmeld- en ontruimingsinstallatie te komen. De NEN 2654 vertrouwt de taken en verantwoordelijkheden die hiermee samenhangen toe aan een zogenaamde Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI), voor 1 januari 2006 ook wel een Opgeleid Persoon (OP) genoemd.

Deze persoon voert het dagelijks beheer uit en is tevens de contactpersoon voor de instanties die met het functioneren van de brandmeldinstallatie en de alarmorganisatie te maken hebben. Gebruikers van een brandmeldinstallatie die doormeldt aan de brandweer worden meestal verplicht tot het onderhouden van de brandmeldinstallatie volgens de NEN 2654-1. Dit houdt in dat er in een organisatie minstens één Beheerder Brandmeldinstallatie aanwezig moet zijn. Een Beheerder Brandmeldinstallatie draagt tevens bij tot de brandveiligheid van het bedrijf of instelling.

Doelgroep

De opleiding BBMI is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met het bedienen en het technisch beheer van de brandmeldinstallatie. Deze medewerkers dienen ongewenste meldingen zoveel mogelijk te voorkomen. Vanwege de aard van de taken en verantwoordelijkheden van een BBMI is het aan te bevelen deze een plaats in de bedrijfshulpverleningsorganisatie te geven.

Inhoud

Na het volgen van deze opleiding beschikt de cursist over alle noodzakelijke theoretische en praktische kennis om aangewezen te worden als BBMI zoals vastgelegd in de norm NEN 2654-1 en –2 voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties.

De cursist krijgt kennis met betrekking tot:

 • De taken van de BBMI
 • Voorschriften, normen en eisen die gesteld worden aan brandmeld- en ontruimingsinstallaties
 • De opbouw, werking en componenten van de brandmeldinstallatie
 • Gegevens in het logboek registreren en rapporteren
 • Welke documenten behoren bij een brandmeldinstallatie
 • Instructies geven aan derden

Beginsituatie / vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is het in het bezit zijn van een geldig certificaat "Bedrijfshulpverlener" een pré.

Aantal cursisten

Minimaal 8, maximaal 12 cursisten.

Toetsing

Tussen het tweede en derde dagdeel van de opleiding voert de cursist zelfstandig een examenprojectopdracht uit. Aan het einde van het derde dagdeel zal een meerkeuze examen worden afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat: "Beheerder Brandmeldinstallatie".

Duur

De opleiding wordt verzorgd in totaal 3 dagdelen (ochtend en/of middag). Tijdens de opleiding zullen theorie en praktijk onderdelen elkaar afwisselen.

Locatie

De opleiding worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid de training in-company bij u te verzorgen.

Data

De in-company opleiding wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.